Neplatnosť Osvedčenia o evidencii časť I a výkon emisnej kontroly

Technici emisných kontrol
Zverejnil Radoslav Lukáč
Radoslav Lukáč

Vzhľadom na čoraz častejší výskyt situácií, keď pred výkonom EK prevádzkovateľ predloží ako doklad vozidla Osvedčenie o evidencii časť I s vypršanou lehotou platnosti (po platnosti) a s tým súvisiacich otázok technikov, ministerstvo zverejnilo na svojej stránke informáciu ako v uvedenej situácii postupovať.


Kompletná informácia:

https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/statny-dopravny-urad-4/technicke-sluzby-a-kontroly-vozidiel/technicke-kontroly-vozidiel/osvedcenie-o-evidencii-cast-i-s-uplynutou-platnostou-pri-technickej-a-emisnej-kontrole


Skrátená informácia:

Ak prevádzkovateľ predloží osvedčenie o evidencii časť s ukončenou lehotou platnosti pred výkonom EK, technik môže takéto osvedčenie akceptovať a EK vykonať bez vplyvu tohoto stavu na vyhodnotenie danej EK. Odporúča sa ale upozorniť prevádzkovateľa, že jeho osvedčenie o evidencii časť I je neplatné a mal by si to dať do poriadku, nakoľko vozidlo s neplatným osvedčením by nemal prevádzkovať. 


Doplňujúca informácia:

Ak PEK používa pri výkone EK čítačku kariet a aplikáciu eOEV technickej služby emisných kontrol, aplikácia eOEV zobrazí informáciu o končiacej platnosti Osvedčenia o evidencii časť I, resp. o jeho neplatnosti.

Zostaňte informovaný o všetkých novinkách,

zaregistrujte sa na odber noviniek v oblasti výkonu emisných kontrol a zostaňte v obraze